Get Active! – Newcastle (Velika Britanija) iskustvo

Kada mi se ukazala prilika da sudjelujem u ovo projektu pristala sam bez pretjeranog razmišljanja i s puno uzbuđenja i iščekivanja. I nisam požalila, dapače, u dva tjedna koja sam provela u New Castleu na projektu vidjela sam i iskusila puno novih stvari, upoznala divne ljude i stekla puno novog znanja ne samo o temi koju je projekt obuhvaćao nego i o brojnim drugim stvarima.

Nakon sudjelovanja u ovom projektu mogu ocijeniti koliko je vrijedna suradnja ambicioznih mladih ljudi, pogotovo kada oni dolaze iz različitih zemalja. Svatko od nas svojim je jedinstvenim iskustvom doprinio projektu. Posebno je iskustvo i boraviti u stranoj zemlji i upoznavati neku novu kulturu i to kroz kontakt sa domaćinima. Za mene je velika vrijednost projekta i to što sam poboljšala znanje engleskog jezika kako bih se njime mogla služiti ne samo u svakodnevnim razgovorima neko i u razgovorima o ozbiljnijim temama i debatama.

Puno znanja koje sam tamo stekla odnosi se između ostalog na sam rad s mladima i provedbu projekata koje ću zasigurno iskoristiti u svom daljnjem radu.

Sudjelovanje u ovom projektu bilo je veliko pozitivno iskustvo. Uz svo stečeno znanje i iskustvo, za mene je ipak najvrednije to što sam upoznala puno različitih mladih ljudi koji su spremni podijeliti svoje znanje i iskustvo i žele biti aktivni!

Jana Pejić