Erasmus+ projekt: Get Active!

Europski program Erasmus plus za mlade početkom lipnja okupio je sudionike iz osam družava u projekt Get Active. Sudionici iz Velike Britanije, Rumunjske, Španjolske, Hrvatske, Slovenije, Italije, Češke i Turske okupili su se u New Castleu i razmjenjivali ideje o različitim životnim navikama zemalja iz kojih dolaze.

Hrvatski predstavnici u ovom projektu bili su predsjednica udruge Impress, Tanja Herceg, tajnik udruge, Dubravko Šopar i aktivna članica udruge, Jana Pejić. Važne teme za sve generacije o kojima se aktivno raspravljalo na ovom druženju bile su zdrav život, ljudska prava, rasizam i netoleracija. Svakog je dana, osim niza radionica, na rasporedu bilo i sportskih aktivnosti. Bilo je tu prilike za razmjenu iskustava po pitanju predrasuda u raznovrsnim državama, učenja o kulturi, svakodnevnom i političkom životu, te medijima. Timski rad, bez obzira na jezične barijere, učio je mlade na suradnju u problemima, a kreativne su ideje prštale na sve strane.

Daruvar je predstavljen kroz dosadašnji rad mladih, multikulturalizam, brojne aktivnosti, razne proizvode. Kao potvrda o dobre suradnje na ovom projektu su i četiri idejno predložena međunarodna projekta mladih, a čak su tri smještena u našoj županiju, a s pripremama i provedbom započinju u listopadu. Još jedna potvrda izvrsne suranje je i dolazak pojedinih sudionika projekta Get Active u Daruvar na Veliko ljetno osvježenje, koje četvrtu godinu za redom organizira udruga Impress.

Nikolina Rendić

GA