Kina nikad ne spava

U subotu, 27. 2. 2016. godine će se u Daruvaru na adresi Ivana Zajca 3, održati izložba „Kina nikad ne spava“, a u organizaciji djece i mladih udruge Impress Daruvar.

O izložbi:

Tamara i Ana, iz istoga grada Bjelovara upoznale su se u Kini i od tada su zajedno nerazdvojne proputovale veliki dio Kine. Veći dio zapažanja ovjekovječile su fotoaparatom. Tako je i nastala izložba Kina nikad ne spava koja otkriva drugo lice Kine-ono uspavano. Na fotografijama se nalaze mnogobrojni Kinezi koji spavaju posvuda-na najneobičnijim mjestima i u najneobičnijim položajima. Izložba Kina nikad ne spava ne predstavlja samo fotografije-već i širu sliku društva u Kini, modernizaciju urbanizaciju. Fotografije uspavanih Kineza u neobičnom okružju i u neobičnim pozama su još jedan fotografski dokaz da je Kina drugačija od naše kulture. Izložbe dvije mlade fotografkinje podržali su i iz Veleposlanstva Kine u Zagrebu. Još jedno veliko priznanje cijelom projektu stiglo je kada je projekt „Kina nikad ne spava“ nominiran kao jedan od tri projekta koji su ušli u finale nagrade Dijana Klarić u kategoriji Najbolji projekt godine. Izložba je veoma važna jer prikazuje Kinu u jednom drugačijem svijetlu- ne kao veliku i brzorastuću ekonomiju, ne kao bučnog zmaja-već kao mirnu, uspavanu zemlju u kojoj svatko može pronaći svoj komadić sna.

U subotu 27.2. u sklopu izložbe, u 14:00 sati  predavanje na temu Odmor- učinkovit put do rekuperacije psihičke dobrobiti održati će Jasna Per Kožnjak, prof.PhDr. psiholog i psihoterapeut (Psihološki centar Putokaz), 15:00 predstavljanje izložbe Kina nikad ne spava Tamare ŠEGAN WHARTON i Antonije PUTIĆ, u 16:00 sati očekuje nas Yoga nidra-yoga za bolji san (Zoran Radanović), u 18:00 predavanje Psihički zamor u radnom okruženju (Tanja Herceg, univ.bacc.psych.) te u 19:00 party u pidžamama za najmlađe.