Međunarodni dan srednjoškolaca

Međunarodni dan srednjoškolaca

Srednjoškolci smo samo sada i mi smo nova nada! by MDS

Udruga „Impress“, kao nositelj projekta, sa suorganizatorima Vijećem učenika Bjelovarsko- bilogorske županije, Udrugom srednjoškolaca Hrvatske, Bjelovarsko-bilogorskom županijom organizira najveći pilot projekt za učenike pod nazivom „Međunarodni dan srednjoškolaca“ koji će se realizirati u Daruvaru 17.11.2015. Projekt organiziramo povodom dana obilježavanja srednjoškolaca (17.11.) kada su praški studenti ubijeni jer su mirnim putem pokušali prosvjedovati i boriti se za svoja prava.

Glavni cilj ovoga projekta je osvijestiti srednjoškolce s područja BBŽ da imaju svoj dan, osnažiti i potaknuti zajedništvo učenika srednjoškolskog obrazovanja BBŽ te ih osnažiti na sudjelovanje u društvu, zdrav način života i male pozitivne promjene u svojoj okolini, na primjenu formalnog obrazovanja u praksi i korištenje potencijala neformalnog obrazovanja.
Pozivamo sve srednjoškolce koji žele sudjelovati u ovom velikom projektu i radionicama da se prijave ravnateljima u svojim srednjim školama i pridruže nam se u obilježavanju Međunarodnog dana srednjoškolaca u potpunosti iniciranog i realiziranog od strane mladih, a ravnatelji i stručna služba prijaviti će izabrani i odobreni broj učenika koji sudjeluju u radionicama dok će nam se svi ostali zainteresirani pridružiti na zajedničkom druženju iza 15 sati.

Slobodno nam se javite sa svim prijedlozima, informacijama i pitanjima te sudjelujte kao:
a) Volonter (direktna prijava na ured@udruga-impress.hr )
b) Sudionik (direktna prijava na ured@udruga-impress.hr )
c) Predstavnik Vaše srednje škole (prema izboru ravnatelja ili stručne službe Vaše srednje škole)
d) Profesor/nastavnik/učitelj/stručni suradnik -volonter u službi facilitatora, suvoditelja, koordinatora aktivnosti (direktna prijava na ured@udruga-impress.hr )
e) Izlagač kroz svoj rad/crtež/fotografiju/pjesmu/pano na temu JA SREDNJOŠKOLAC (direktna prijava na ured@udruga-impress.hr )

Program:
08:30 –Akreditiranje izabranih predstavnika srednjih škola (GSD Daruvar)
09:00 – 9:45 – Uvodna radionica
10:00 -10:15 – Protokol svečanog otvorenja Međunarodnog dana srednjoškolaca
10:15 -12:00 – Sportske aktivnosti „U sportskom tijelu mladi duh“ (GSD Daruvar)
12:00 -12:30 –Odmor uz druženje i umrežavanje
12:30 -13:00 -Ručak
13:00 -13:30 -Projekcija filma „Naša prava“
13:30 – 14:00 –Predstavljanje važnosti primjene formalnog obrazovanja i stjecanja neformalnih edukacija
14:00-14:30 -Timski rad, obaveze učenika, teme prema izboru učenika
14:30 – 15:00 – Zaključak i zahvala svim sudionicima, partnerima, volonterima i donatorima
15:00 High school druženje

Projekt je u potpunosti iniciran i biti će realiziran od strane mladih za mlade. Budi i Ti dio najbolje srednjoškolske ekipe!