Nacionalni pobjednici – Europska nagrada Karlo Veliki

Međunarodni tjedan mladih/ International youth week Croatia Udruge “Impress” -Nacionalni pobjednik za Hrvatsku European Charlemagne Youth Prize ponosno predstavlja Hrvatsku u EU! Pobjednički projekti iz država članica EU poslani su na natječaj za Europsku nagradu za mlade Karlo Veliki, koja se održava devetu godinu za redom.

Izabrano je 28 nacionalnih projekata, među kojima je International youth week, od njih sveukupno 330. Tri europska pobjednika bit će objavljena na svečanosti dodjele nagrade 3. svibnja 2016. u njemačkom gradu Aachenu.
Pobjednički projekti trebaju promicati europsko i međunarodno razumijevanje i također biti uzor mladima koji žive u Europi te im praktično prikazati kako Europljani žive zajedno, na primjer u okviru događaja za mlade, programa razmjene mladih ili internetskih projekata s europskim predznakom.
Odabir 28 nacionalnih pobjednika od sveukupno je nacionalnim žirijima prijavljeno 330 projekata iz svih 28 država članica Europske Unije.

Odabir europskih pobjednika

Europski žiri, koji se sastoji od predsjednika Europskog parlamenta, triju zastupnika u Europskom parlamentu i četiriju predstavnika Zaklade za međunarodnu nagradu Karlo Veliki, odabrat će tri europska pobjednika u konkurenciji od 28 projekata koje su predložili nacionalni žiriji. Imena triju pobjednika objavit će se 3. svibnja 2016. u Aachenu.

Jačanje zajedničkog osjećaja europskog identiteta

Predstavnici najboljih projekata iz svih 28 država članica Europske unije pozvani su na svečanost dodjele nagrada 3. svibnja 2016. u Aachenu, a projekt International youth week predstavlja u Achenu Dubravko Šopar. Voditeljica projekta je Tanja Herceg koja smatra da velike zasluge i pohvale idu prije svakoj osobi koja se ukljucila u projekt i svojim entuzijazmom, kulturom, trudom, osmijehom, strpljenjem, ustrajnošću doprinijela projektu svih godina provedbe. Posebnost projekta je sto je u potpunosti volonterski odrađen.
Sve informacije u vezi nagrade mogu se pratiti putem Twittera na @EUYouthPrize i putem hashtaga
‪#‎ECYP2016‬