29. rujna 2013

Tjedan zdravlja

Da Daruvar voli život potvrđuje i manifestacija usmjerena zdravlju i zdravom načinu života. Sajam zdravlja u Daruvaru se održava svake godine krajem travnja, a u organizaciji je Udruge za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu “Impress” Daruvar koja je inicirala ovaj događaj. Prvi Sajam zdravlja 2012. Godine izazvao je pravo oduševljenje posjetitelja, a drugi 2013. samo je potvrdio svoju uspješnost.

Sajam zdravlja omogućuje svojim posjetiteljima da se upoznaju s različitim načinima zdravoga života i prehrane, mogućnostima rekreacije koja će podignuti kvalitetu života na novu razinu. Osim afirmacije mladih ljudi koji su predano sudjelovali u projektu, organizatori i partneri projekta također su na ovaj način omogućili lokalnim poduzetnicima i obrtnicima da predstave svoje usluge i proizvode.

Ovaj sve posjećeniji daruvarski sajam nudi informacije o zdravoj prehrani, zdravom načinu života i mogućnostima rekreacije na jednom mjestu: glavnom gradskom trgu u Daruvaru. Moguće je izmjeriti šećer, indeks tjelesne mase, degustirati sir i zdrave kolače, degustirati sokove s juice bara, odigrati igre, rekreirati se.  Sajam zdravlja popraćen je i zanimljivim scenskim nastupima, debatama te popularnim Flash mobom.

Cilj je promicanje zdravog načina života, poticanje lokalnog razvoja i rasta, poticanje poduzetničkog duha mladih te pružanje potrebnih informacija svakom posjetitelju Sajma.