Udruga Impress donijela povijesnu europsku broncu u BBŽ

Impress mažoretkinje Daruvar po prvi puta su u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije donijele europski pehar mažoret plesa. Impress mažoretkinje Daruvar, članice su Hrvatskog mažoret saveza, a prve su u povijesti daruvarskog mažoret plesa uspjele osvojiti mogućnost i plasman na 18. Europskom natjecanju u Vinkovcima gdje su osvojile brončani pehar i medalje.

Veliki dokaz za uspješan rad je i činjenica da se iz javnog izvora u mažoretkinje s područja Daruvara ulaže manje nego ikada, a s druge strane su polučeni uspjesi veći nego ikada. Udruga Impress u sklopu koje su Impress mažoretkinje Daruvar pravi su primjer malog uloga i značajnih rezultata. Mladi mogu, postižu puno i pokreću pozitivne promjene. U Vinkovcima na europskom prvenstvu nastupilo je preko 2000 mažoretkinja, a važno je naglasiti kako je ovo bila prva godina natjecanja Impress mažoretkinja. Specifično je i to što su se jedine nalaze u dizajnerskoj uniformi NICA d.o.o. u suradnji s Design Angelina te im je obilježje hrvatski pleter koji krasi uniformu te spaja tradicionalno i moderno.

Na pripremama za europsko prvenstvo sudjelovale su članice: Ana Demeter, Žana Petjera, Veronika Tutić, Melani Veltruski, Mihaela Tutić, Ivana Vuk, Lorena Tutić, Iva Polenus i Ivana Vuk. Natjecateljice Impress mažoretkinja Daruvar bile su smještene u Vili Katarini u Aljmašu gdje su uživale u velikom imanju i plantaži jabuka te imale su prilike prikupiti snagu iz prirode za nastup na europskom prvenstvu. Impress mažoretkinje Daruvar intenzivno su vježbale svaki dan, čak ponekad i po 6-8 sati dnevno no rezultati se vide. Njihovi voditelji i treneri Tanja Herceg i Tomislav Karaula, stručni tim volontera s dugogodišnjim iskustvom plesa u područjima mažoret plesa, latinoameričkih i standardnih plesova, MTV-dancea, folklora, znanjem o psihologiji sporta, psihologiji organizacije, timskog rada, scenskog nastupa, ne kriju zadovoljstvo i već su započeli s ntenzivnijim pripremama za slijedeće državno prvenstvo mažoretkinja.

Impress mažoretkinje Daruvar često nastupaju na protokolima kako međunarodnih događaja tako i županije i Grada Daruvara, a sudjelovale su i na nastupima pred predstavnicima Ministarstva socijalne politike i mladih, na Međunarodnom danu srednjoškolaca, Scary night-u, najboljem nacionalnom projektu Međunarodnom tjednu mladih, Vinodaru, županijskoj svečanoj dodjeli sportskih priznanja, Izboru za Miss BBŽ te su popraćene i od strane brojnih nacionalnih medija.

Iako se samofinanciraju, te ne ovise o izvorima javnog financiranja Impress mažoretkinje Daruvar smatraju da se treba truditi bez obzira na podršku ili nepodršku te su zahvalni na svakoj potpori koja još više oplemenjuje rad.. Naravno, udruga Impress naglašava kako pehar u županiju ne nosi sama, nego ga nosi sa svima onima koji su ih spremni prepoznati i pomoći mladima jer na mladima svijet ostaje, a to su za državno i europsko prvenstvo bili: Grad Daruvar, Bjelovarsko-bilogorska županija, Daruvarske toplice, Veterinarska ambulanta Karaula, Brana-Dar d.o.o. , TaDu j.d.o.o., Novoline d.o.o., obrt Weltrusky-tekstil, Nica d.o.o., Design Angelina, MPD Daruvar.

Mladi udruge Impress već su okupirani novim projektima kao što je Time to move kampanja, Freedom of speech, Gender Equality jer kroz sljedeća 2 mjeseca kroz projekte koje su sami aplicirali na EU fondove dovode u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, mlade iz 14 različitih država.