Udruga Impress Eurodesk multiplikator

Završen drugi ciklus širenja Eurodesk mreže

Udruga Impress, u drugom ciklusu širenja Eurodesk mreže postala je multiplikator. Time je uz 17 multiplikatora u Hrvatskoj zaključena mreža širenja i počinje se raditi na kvaliteti postojećih.

Eurodesk

Impress kao Eurodesk multiplikator

Aktivnosti Udruge Impress iz Daruvara još su jednom potvrdile važnost neprofitnog sektora u razvoju županije i cijele regije. Udruga Impress, u drugom ciklusu širenja Eurodesk mreže postala je multiplikator. Time je uz 17 multiplikatora u Hrvatskoj zaključena mreža širenja i počinje se raditi na kvaliteti postojećih. Svih 17 multiplikatora u Hrvatskoj okupilo se od 13. do 16. lipnja u Rijeci gdje je održan prvi nacionalni seminar multiplikatora koji je provela Nacionalna agencija za mobilnost i razvoj programa EU. Eurodesk multiplikatori na edukaciji su stekli i dodatne kompetencije vezane za metodologiju rada s mladima.

Eurodesk

 

Tko su multiplikatori

Multiplikatori su youthworkeri, organizacije koje se bave informiranjem mladih. Upravo sada i naša regija ima multiplikatore u Eurodesk mreži te mladi kroz Udrugu Impress i Eurodesk mogu dobiti sve informacije o njihovim europskim mogućnostima, uputiti se u Europski portal za mlade, dobiti europske informacije za mlade. Regija ima priliku aktivno sudjelovati u aktivnostima Eurodesk mreže, a prednost je i povezivanje s lokalnim organizacijama, te s preko 300 organizacija u Eurodesk mreži uz korištenje intraneta na dnevnoj bazi.

Eurodesk