• info@udruga-impress.hr
  • URED TEL: +385 (0) 91 9152 621

Dani Zdravlja 2023!

DANI ZDRAVLJA U DARUVARU I ONLINE

Udruga Impress volonterski s Daruvarskim toplicama- Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju, TZ Daruvar-Papuk, Gradom Daruvarom, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, European Cancer Organisation, Udrugom studenata medicine CroMSIC, Palijativnim timom Lipa, Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava, POU Daruvar, brojnim lokalnim, regionalnim i europskim partnerima tijekom listopada organizira već tradicionalne Dane zdravlja u Daruvaru.

Ključan događaj održava se u petak 20. listopada 2023. godine, u idiličnom ambijentu Julijevog parka u Daruvaru. Ovaj sajam predstavlja vrhunac dvotjednog programa “Tjedna zdravlja”, inicijative koja stavlja zdravlje i dobrobit pojedinaca u središte pozornosti. S početkom u 10 sati, Sajam Zdravlja nudi bogat program u kojem će se okupiti predstavnici lokalnih, regionalnih i europskih institucija kako bi podijelili svoje uvide i iskustva o važnosti promicanja zdravlja.

Jedan od istaknutih štandova bit će posvećen dijabetesu, omogućujući svim posjetiteljima da provjere razinu šećera u krvi. Na štandu Palijativnog tima Lipa građani će moći popuniti testove vezano za Alzheimer. Ukupno će biti postavljeno više od 25 štandova od strane raznih zdravstvenih institucija, nevladinih organizacija i udruga.

U 11 sati, održat će se stručni skup o “EU Strategiji za globalno zdravlje” u konferencijskoj dvorani „Arcadia“ na kojoj će prisustovati i predstavnik Hrvatske u Europskom gospodarskom i socijalnom odboru te ćete stručni skup moći pratiti i online putem poveznice

ZOOM ili www.udruga-impress.hr/zdravlje.

Dodatno, od 8:30 do 10:00 sati mlađa generacija moći će sudjelovati u natjecateljskim raznim aktivnostima usmjerenim na edukaciju o važnosti zdravlja od najranijih dana.

Impress, zajedno s brojnim partnerima, kontinuirano radi na povećanju svijesti o zdravstveno važnim pitanjima, te je ovaj sajam još jedno svjedočanstvo neumornog zalaganja za dobrobit zajednice.

Uz Sajam zdravlja do sada su održana predavanja vezana za prevenciju i liječenje moždanih udara, palijativu, demenciju, besplatna zvučna kupka i ušna akupunktura, a očekuje nas još: 23.10. u 17 sati u dvorani Arcadia predavanje na temu: „Do poboljšanja zdravlja promjenom životnog stila“, 24.10. u 13 sati online predavanje na temu prevencije zločudnih tumora, 24.10. u 17 sati predavanje i besplatna degustacija u dvorani Arcadia na temu Zdrave prehrane na biljnoj bazi, 25.10. u 17:00 sati u dvorani Arcadia predavanje Važnost preventivnog pregleda i individualnog pristupa u dentalnoj medicini, 26.10. Predavanje THE TALK o reproduktivnom zdravlju online. Sva predavanja online održavaju se preko zoom poveznice te sve novosti i kako se povezati možete pratiti putem facebook stranice udruge Impress ili www.udruga-impress.hr/zdravlje.

Pozivamo sve medije i građane da se pridruže ovom događaju, podrže inicijativu i daju svoj doprinos izgradnji zdravije i sretnije zajednice.

Važno je napomenuti da se cijeli događaj održava volonterski od strane udruge Impress, a u cijelom događaju sudjeluju brojne organizacije i institucije te podržavaju događaj Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski zavod za hitnu medicinu, Europski gospodarski i socijalni odbor, Daruvarske toplice- specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, TZ Daruvar-Papuk, European Cancer Organisation, Udruga studenata medicine CroMSIC, Gradsko društvo Crvenog križa Daruvar, Gradsko društvo Crvenog križa Slatina, Grad Daruvar, Javna vatrogasna postrojba Daruvar, Liga protiv raka Daruvar, Dječji vrtić Vladimira Nazora Daruvar, Tehnička škola Daruvar, IV. osnovna škola Bjelovar, Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar, Osnovna škola u Đulovcu, Osnovna škola Sirač, KLUB SKOK, Društvo multiple skleroze BBŽ, POU Daruvar, Hrvatska akademska zajednica Zagreb, Udruga srednjoškolaca Hrvatske, Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava, Centar društvenih inovacija, Holistički centar Anima Mundi, Bjelovarski slavuji-FAKINI, SUMA, Ljepota zdravlja, Grawe, Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN.