29. rujna 2013

Međunarodni tjedan mladih

Veliko ljetno osvježenje- Međunarodni dan mladih

Manifestacija Veliko ljetno osvježenje  održava se u organizaciji Udruge za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu “Impress” Daruvar, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih. Program koji se održava početkom kolovoza nekoliko dana na atraktivnim lokacijama grada Daruvara (TVP Aquae Balisae, glavni gradski trg, dvorac grofa Jankovića) svake godine je raznolik i bogat sadržajima. Do sada je održana 2011, 2012, i 2013, godine te su održani koncerti (Pozdrav Azri, Dvaput tjedno, Čarobna frula, Jazz do it, Adastra, Podrum, Rock sekcija Impress.), modne revije s brojnim domaćim i stranim kreatorima (Penić tekstil, Angelina Design, Andreja Bogatić, Božica Čosić, Pletix, Penić tekstil, Body feeling…), noćna kupanja,  vježbanje zumbe na glavnom gradskom trgu, voćni kokteli, izložba stripa u dvorcu autora Ivice Bednjanca. Svake godine manifestacija  je prožeta i edukativnim karakterom tako da su sudionici dio kreativnih radionica, radionica organizacije i psiholoških radionica/predavanja.

Svake godine Veliko ljetno osvježenje posvećeno je jednoj od aktualnih tema kojih se brojni partneri udruge za mlade dotiču i održavaju besplatna predavanja za sve građane. Dosadašnje teme bile su posvećene nasilju među mladima i alkoholizmu uz brojne predavače i izvođače ( Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska, Obiteljski centar Bjelovarsko bilogorske županije, Centar za socijalni rad Daruvar, Policijska postaja Daruvar, Centar Rudolf Steiner, Udruga studenata psihologije Feniks i drugi). Slijedeća manifestacija biti će posvećena  internetu, društvenim mrežama i novim medijima mladih.

Specifičnost programa je što su inicijatori, organizatori i realizatori manifestacije mladi grada Daruvara i šire, a suradnjom sa svim generacijama kroz projekt se potiče međugeneracijska solidarnost. Svake godine u organizaciju manifestacije prima se sve veći broj volontera iz raznih gradova, država te čak Kenije. Volonteri zainteresirani za sudjelovanje u ovom jedinstvenom ljetnom događaju cijele se godine mogu prijaviti na stranicama, a prenosimo dojam samo jedne od volonterki Velikog ljetnog osvježenja 2013:

“Svakom bih pojedincu preporučila volontiranje, posebno u Daruvaru, gradu mladih, gradu u kojem se zajedničkim snagama ambicioznih ljudi pokušava postići što više dobra, što više korisnih projekata. To je volontiranje upotpunilo moje ljeto.”