• info@udruga-impress.hr
  • URED TEL: +385 (0) 91 9152 621

Dani zdravlja 2021

DANI ZDRAVLJA UDRUGE IMPRESS – RASPORED PREDAVANJA I AKTIVNOSTI

 

PRIJAVE NA RADIONICE NA: maja@udruga-impress.hr

 

PRIČAJMO O SPOLNOM ZDRAVLJU ČETVRTAK

10.12.2020.

ZOOM LINK

ŽUPANIJA KAO DRUŠTVENO ISHODIŠNI MODEL BRIGE O DEMOGRAFIJI  ČETVRTAK

12.11.2020.

ZOOM LINK

link

Pozivamo vas na Online tribinu u sklopu 10. Dana zdravlja – saznajte kakva je demografska situacija u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, što je do sada učinjeno po to pitanju i kako treba u budućnosti djelovati. Do sada potvđeni gosti online tribine su:
  • Župan Damir Bajs,dipl.iur
  • dr. med. Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade
  • prof.dr.sc. Josip Grgurić, dr.med, redovni član HAMZ, Član Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“
  • dr. med. Gordana Kesić-Valpotić, predsjednica HLZ Podružnice Bjelovar
  • Prof.dr.sc. Ivan Čipin, Ekonomski Fakultet Zagreb
  • Tanja Herceg, mag.psych., doktorandica, predsjednica udruge “Impress”
  • Mr.sc. Marija Čatipović, dr. med, predsjednica “Udruge za zdravo i sretno djetinjstvo”

DIJABETES SUBOTA

14.11.2020.

ZOOM LINK

Dijabetes je od jedan od vodećih javnozdravstvenih problema i globalna epidemija suvremenog društva. 14. studenog, na dan koji se obilježava kao Svjetski dan dijabetesa, bit će održana Online tribina na temu Dijabetes. Gosti tribine su:
• dr. med., specijalist oftalmologije, subspecijalist kirurgije vjeđe i orbite Sandra Vokurka Topljak• dr.med., spec.interne medicine., subspec. endokrinolog i dijabetolog Maja Marušić Marić• Alma Bunić, dipl.ing. preh.teh.,• Matija Jasenko, mag.cin.
Posljedice stresa na bolest i zdravlje ČETVRTAK

12.11.2020.

ZOOM LINK + UŽIVO U IMPRESS
Stres je u današnje vrijeme svakodnevna pojava, a tom negativnom učinku modernog doba rijetko tko može pobjeći. Svaka osoba se drugačije nosi sa stresom – ponekad stres utječe pozitivno na naše ponašanje, motivirajući nas na rad, međutim stres može imati štetne posljedice na mentalno i fizičko zdravlje. Prijavite se na radionicu, a predavačica dr. Biljana Ignjatovska će vam otkriti sve o posljedicama stresa na zdravlje i bolest.

Radionica će se održati u Udruzi Impress (Ivana Zajca 3, Daruvar), a zbog ograničenog broja sudionika, obavezna je prijava na maja@udruga-impress.hr , ujedno biti će moguće sudjelovati i online.

Akupunktura i porod SRIJEDA

11.11.2020.
18:00 sati

ZOOM LINK:

Akupunktura je metoda koja potječe iz stare Kine i primjenjuje se već više od 2000 godina. Sastoji se od ubadanja akupunkturnih igala u točno određene točke na tijelu pri čemu se uklanjaju blokade u protoku energije. Akupunktura se može primjenjivati prije porođaja te se na taj način može olakšati sam porođaj na način da se ublaži psihička i fizička trauma. Više detalja dobrobitima akupunkture prije poroda će vam otkriti naši predavači iz Opće bolnice Bjelovar Goran Pavlović dr.med.,spec.ginekologije i opstericije te Marija Heged dr.med.,spec.ginekologije i opstericije.
Kako odabrati odgovarajući tip i vrstu vježbanja za sebe prema ciljevima i potrebama SRIJEDA

19.11.2020.

ZOOM LINK

link

Svi znamo da vježbanje blagotvorno djeluje na psihičko i fizičko zdravlje, ali kada se napokon odlučimo pokrenuti, ne znamo odakle početi. Ako želite saznati kako odabrati odgovarajuću vrstu vježbanja za svoje potrebe i naučiti više o benefitima vježbanja, prijavite se na besplatnu ONLINE radionicu. Predavačica je fitness trenerica Ana Jeftimija koja će vam otkriti sve što trebate znati o vježbanju!
Mitovi o dojenju PONEDJELJAK

02.11.2020.

ZOOM LINK:

Dojenje nije samo hranjenje već i kontakt majke i djeteta koji pozitivno djeluje na djetetov razvoj. Iako je sve više majki svjesno da je majčino mlijeko najbolja hrana za njihovu dojenčad, još uvijek u praksi postoje mnoga pitanja koje ih muče. Pozivamo vas da nam se pridružite na online radionici u sklopu 10. Dana zdravlja, a predavačica dr. Marija Čatipović će vam otkriti sve tajne te razbiti mitove o dojenju.

 

Koracima do zdravlja ČETVRTAK

29.10.2020.

UŽIVO U PRIRODI PO CIJELOJ HRVATSKOJ
S obzirom na to da je kretanje jedan od osnovnih preduvjeta zdravlja, u sklopu 10. Dana zdravlja u organizaciji udruge Impress provest će se akcija “Koracima do zdravlja” usmjerena na podizanje javne svijesti o koristima kretanja u prevenciji bolesti koja će se održati u četvrtak 29. listopada u 17:30 sati.

Pozvani su svi zainteresirani građani diljem Hrvatske koji će šetati i hodati u isto vrijeme s ciljem promocije zdravog načina života, tjelesne aktivnosti te prevencije kardiovaskularnih i ostalih bolesti.

Svi sudionici su pozvani da pošalju fotografije svoje šetnje koje će biti prikazane u zajedničkom albumu s pozitivnim primjerima promocije zdravog načina života, očuvanja zdravlja i prevencije bolesti! Fotografije se mogu poslati na mail adresu: maja@udruga-impress.hr

Organizacije koje se žele uključiti u akciju “Koracima do zdravlja” tako da u svom mjestu, na svojoj lokaciji organiziraju aktivnost povećanja svijesti o važnosti ulaganja u zdravi život, mogu svoju prijavu izvršiti najkasnije do 24.10. na mail adresu: maja@udruga-impress.hr.  Kao organizatori aktivnosti Koracima do zdravlja u svom mjestu bit će predstavljeni u jedinstvenoj brošuri 10. Dana zdravlja zajedno sa svim provedenim aktivnostima kao što su edukacije,konferencije, radionice, zdravi punktovi na nacionalnoj, lokalnoj i regionalnoj razini.

Pošaljite pozitivnu poruku o svom gradu i recite DA zdravlju.

Oralna higijena djece i odraslih SRIJEDA

21.10.2020.
18:00 sati

ZOOM LINK:

Što je imunitet i kako sami na njega možemo utjecati načinom života ČETVRTAK

15.10.2020.
18:00 sati

ZOOM LINK:

 

ZOOM

Upute za korištenje Zoom aplikacije
1. Na računalo preko kojeg ćete sudjelovati na radionici instalirajte Zoom aplikaciju: https://zoom.us/download
2. Nije potrebno izraditi korisnički račun, dovoljno je da imate instaliranu aplikaciju!
3. U internet pregledniku otvorite poveznicu na željenu radionicu.
4. Prihvatite preusmjeravanje na Zoom aplikaciju;
5. Kada Vas Zoom aplikacija to traži upišite svoje ime
6. Potom slijedi odobravanje ulaska.