• info@udruga-impress.hr
  • URED TEL: +385 (0) 91 9152 621

dardaruvaru

Tijekom cijele godine međunarodni i lokalni volonteri doprinose zajednici i samim time njihovo vrijeme, rad, pomoć, znanje, iskustvo daruju Daruvaru.

Povodom nadolazećeg Međunarodnog dana volontera, darujemo Daruvaru brojne aktivnosi, ali i odajemo kroz ceremoniju dodjele priznanja počast brojnim volonterima koji su tijekom cijele godine vrijedno pomagali kroz Volonterski centar Mogućnosti potrebitima, osobama starije životne dobi, različitim institucijama, pomagali  besplatno djeci prilikom učenja, održavali besplatnu knjižnicu, centar za mlade, aktivnosti kroz koje se zajednica razvija.

Upravo zato održavamo DarDaruvaru koji okuplja sve one koji doprinose Daruvaru.

Glavni ciljevi Festivala društvenog učenja “DarDaruvaru”

  • Okupiti volontere, Daruvarčane i posjetitelje svih dobnih skupina kako bi se podigla svijest o volontiranju i neformalnom obrazovanju.
  • Stvoriti otvoreni prostor za zajedničko učenje i učenje jedni od drugih, djelovati u ime zajednice u promicanju inicijative, učenja, suradnje i dijaloga.
  • Podijeliti stečene kompetencije, znanje lokalnog stanovništva i međunarodnih volontera.

Festival će uključivati širok izbor kreativnih aktivnosti, radionica, kutaka, igara, kuhinje i kultura različitih zemalja, puno komunikacije i učenja.

Cijeli program izgrađen je na inicijativi i dobrovoljnom sudjelovanju međunarodnih volontera i lokalne zajednice.

Svatko, bez obzira na godine ili prethodno iskustvo, ima priliku okušati se u ulozi učenika i vođe ili voditelja.

Festivalski program obuhvaća ljude različitih dobi, profesionalnih i osobnih iskustava, interesa i sposobnosti, uključujući osobe s manje mogućnosti te fizičkim i intelektualnim izazovima.

Tijekom festivala volonteri će provoditi praktične akcije (radionice, izložbe, kutci i sl.). Festival pomaže implementaciji interkulturalnog učenja u lokalnoj zajednici.

Štoviše, očekujemo da će festival pomoći u povećanju sudjelovanja i uključivanja u Impress aktivan život, budući da će lokalni sudionici vidjeti da bi učenje moglo biti veselo.

 

 

DARDARUVARU FLYER.pdf